Secțiunea

Viața spirituală

În această secțiune, veți găsi articole, clipuri video și studii care să vă ajute în viața dvs de credință, să-L cunoașteți mai bine pe Dumnezeu, Biblia și promisiunile Lui, să creșteți în maturitate și în umblarea creștină și să descoperiți soluții la provocări și probleme personale.

Ultimele articole


Găsește dragostea pe care ai căutat-o | de Joyce Meyer

Biblia ne învață că este voia lui Dumnezeu să-i ajutăm pe oamenii care suferă. În Ioan 13:34-35, Isus spune: „Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.” Matei 22:37-39 spune: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.’ Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: ‘Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’”

Mesajul dragostei este puterea Evangheliei. Este atât de simplu: Iubește-L pe Dumnezeu și iubește-ți aproapele așa cum te iubești pe tine însuți. De multe ori credem că avem nevoie de cineva care să ne iubească, dar ceea ce avem nevoie cu adevărat este pe cineva pe care să iubim. Lumea tânjește după dragoste adevărată, așa că nu este greu să găsești pe cineva care are nevoie să fie iubit.

Trăim într-o societate care îi face pe oameni să fie egoiști. O mare parte din publicitatea pe care o vedem și auzim ne influențează ca să ne dorim din ce în ce mai mult și să nu fim niciodată mulțumiți cu ceea ce avem. Cu cât suntem mai egoiști și mai egocentrici, cu atât avem mai puțină putere de a face bine și de a-i ajuta pe alții.

Vestea bună este că avem ceea ce ne trebuie în Hristos pentru a depăși stilul de viață egoist și mentalitatea care spune: „Cum rămâne cu mine?!”. Avem puterea dragostei lui Dumnezeu! Aceasta este răspunsul la fiecare dilemă și problemă din societatea în care trăim. În calitate de creștini, scopul nostru este să-L reprezentăm pe Hristos în lume și să arătăm dragostea Lui.

Ce înseamnă dragostea adevărată

Dragostea nu este doar un sentiment, o teorie sau un cuvânt frumos. Dragostea înseamnă acțiune – felul în care te porți cu oamenii, ceea ce faci pentru alții. Dragostea te va costa întotdeauna ceva: timp, energie, efort, bani, renunțare la mândrie, să faci ceea ce este corect atunci când nu vrei, să menții o atitudine bună atunci când nu se întâmplă ce vrei tu.

Să iubești așa cum iubește Dumnezeu înseamnă să iubești atunci când nu există ceva și pentru tine; totul este despre dăruire, fără să aștepți ceva în schimb. Suntem chemați la implicare pentru alții, nu pentru noi. Dragostea adevărată înseamnă a muri față de sine și a trăi pentru a-i iubi pe ceilalți.

Înainte de a-i putea iubi pe alții, trebuie să experimentezi dragostea lui Dumnezeu în propria ta viață, pentru că nu poți da ceva ce nu ai. Apoi trebuie să fii dispus să-I ceri lui Dumnezeu să te învețe să iubești așa cum iubește El. Când vei face asta, Dumnezeu te va face să reușești să găsești și să ajuți pe altcineva. Știu că asta funcționează pentru că am avut parte de asta.

Călătoria mea spre găsirea dragostei adevărate

Înainte eram egoistă, egocentrică, mă gândeam mereu cum aș putea să trăiesc așa cum îmi place mie. Am fost nefericită. L-am iubit pe Dumnezeu și am vrut să-i iubesc pe oameni, dar oricât m-am străduit să fiu drăguță și bună cu toată lumea, toate încercările mele nu mă duceau nicăieri. Eram indispusă și nerăbdătoare. Era greu să te înțelegi cu mine. Dumnezeu mi-a arătat că problema era faptul că nu-mi plăcea de mine din cauza rușinii provocate de trecutul meu. Am crescut într-un cămin de oameni abuzivi și m-am simțit vinovată, condamnată și rușinată din cauza asta. A trebuit să accept dragostea lui Dumnezeu pentru mine înainte de a putea iubi pe altcineva.

Așa că am decis să studiez dragostea lui Dumnezeu în Cuvânt, să mă rog ca Dumnezeu să-mi schimbe inima și să mărturisesc ce spune Cuvântul Său despre dragostea Lui pentru mine. În fiecare zi spuneam cu voce tare „Dumnezeu mă iubește” și o spuneam din nou și din nou pentru a păstra intenționat acest adevăr în inima mea, pe tot parcursul zilei. După un an în care am făcut asta, am primit, în sfârșit, o revelație despre dragostea lui Dumnezeu pentru mine.

Acum pot să am încredere în dragostea lui Dumnezeu pentru mine și să-i iubesc pe ceilalți așa cum ne-a învățat Isus să iubim. Nu reușesc mereu să fac asta în mod perfect, dar am parcurs un drum lung și fac progrese în fiecare zi. Rugăciunea mea este: „Doamne, arată-mi cum pot să-i ajut pe ceilalți. Te rog să mă faci o binecuvântare pentru ceilalți, oriunde merg. Vreau să trăiesc pentru a Te iubi pe Tine și pe cei din jurul meu.

În fiecare zi caut modalități de a aduce valoare în viața oamenilor cu care intru în contact. Pot spune cu sinceritate că, învățând cum să-i iubesc pe alții prin dragostea lui Dumnezeu, am devenit mai fericită ca oricând! Adevărul este că nu poți fi egoist și, totodată, să fii fericit sau să ai pace.

Scopul tău în fiecare zi să fie acela de a căuta dragostea lui Dumnezeu, apoi să o oferi altora. 1 Corinteni 14:1 (Biblia Amplificată) spune: „Urmăriți cu nerăbdare și căutați să dobândiți [această] dragoste, [faceți din ea scopul vostru, marea voastră căutare].” Caută asta cu toată puterea ta și cere-I lui Dumnezeu să te facă o binecuvântare oriunde vei merge! Poți face ceva pentru a ajuta pe cineva. Poți trăi pentru a iubi, la fel ca Isus.

Aprofundează-ți relația cu Dumnezeu în fiecare zi, prin meditațiile zilnice din cartea „Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi”, de Joyce Meyer. E gratuită: https://alfaomega.tv/ao/noutati/20654-gratuit-mai-aproape-de-dumnezeu-cu-fiecare-zi-devotionale-de-joyce-meyer

Despre viața spirituală găsești mai multe materiale aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala

Alte articole de Joyce Meyer: https://alfaomega.tv/joyce-meyer/articole

Schimbă durerea cu frumusețea lui Dumnezeu | de Joyce Meyer

Într-o anumită măsură, fiecare se confruntă cu durerea emoțională. Fie că este vorba de o relație dificilă, o dependență, abuz sau depresie... ne pot paraliza și astfel, ne împiedică să mergem mai departe. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat în trecutul nostru, Dumnezeu vrea să avem un viitor minunat!

Ani de zile am crezut că trebuie să mă mulțumesc cu o viață de mâna a doua din cauză că fusesem abuzată sexual de tatăl meu. Am crezut că viitorul meu nu va fi niciodată atât de bun pe cât ar fi putut fi...

Asta vrea Satana, dușmanul nostru, să credem. Cel rău vrea să credem că durerea noastră din trecut a ruinat definitiv ceea ce Dumnezeu poate face cu viitorul nostru.

Poate că astăzi ești în această stare. Te uiți la toate prin câte ai trecut și te gândești: „Situația mea este una nefericită, fără speranță. Poate că ar fi fost diferit dacă Dumnezeu ar fi făcut ceva mai devreme, dar acum este imposibil de reparat.”

Dacă da, vreau să știi că Dumnezeu poate repara ceea ce nu poate fi reparat și poate aduce lucrurile moarte înapoi la viață! Isus a spus în Matei 19:26: „…la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință”.

Dacă ai inima zdrobită – dacă ai fost rănit, abuzat, dezamăgit sau tratat nedrept în vreun fel – nu limita ceea ce Dumnezeu poate face în viața ta. De fapt, Dumnezeu îți poate oferi un viitor mai bun decât ai fi avut dacă nu ai fi trecut niciodată prin situațiile dureroase pe care le-ai trăit.

Dublu pentru necazul tău

Isaia 61:7-8 e un pasaj care a însemnat mult pentru mine de-a lungul anilor. Ni se spune: În locul ocării voastre, veţi avea îndoită cinste; în locul ruşinii, se vor veseli de partea lor, căci vor stăpâni îndoit în ţara lor şi vor avea o bucurie veşnică. Căci Eu, Domnul, iubesc dreptatea, urăsc răpirea şi nelegiuirea; le voi da cu credincioşie răsplata lor şi voi încheia cu ei un legământ veşnic.

Acest verset m-a ajutat să înțeleg că nimeni nu mi-ar putea plăti înapoi pentru ceea ce am suferit în trecut – dar Dumnezeu ar putea! Și chiar mi-a dat o binecuvântare dublă pentru toată durerea prin care am trecut.

Am văzut asta în viața mea. Dumnezeu a folosit Cuvântul Său pentru a mă transforma din interior spre exterior. În loc de furie și amărăciune, acum am pace și bucurie. În loc să fiu o victimă a abuzurilor din trecut, El folosește experiențele mele pentru a-i ajuta pe mulți să găsească vindecarea și restaurarea totală după durerea emoțională.

În Isaia 61:1-3 citim: Domnul M-a trimis… să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia şi prinşilor de război, izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toţi cei întristaţi; să dau celor întristaţi... o cunună împărătească, în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie, în locul plânsului, o haină de laudă, în locul unui duh mâhnit....

Isus a deschis deja ușile închisorii! Nu mai trebuie să stăm în „închisori” de durere emoțională, respingere, dezamăgire, îngrijorare, depresie, furie, dependențe sau obiceiuri proaste.

Lasă durerea și mergi mai departe

Durerea din trecut are un mod de a persista și chiar de a-ți afecta viitorul. Dar nu trebuie să trăiești blocat în durerea trecutului. Poți face un schimb – poți să-ți schimbi durerea cu promisiunea lui Dumnezeu și să ai frumusețe în loc de cenuşă.

Dumnezeu ne oferă fiecăruia dintre noi vindecare și restaurare, dar avem și noi un rol de jucat în acest proces. Nu ne putem aștepta să ne păstrăm „cenușa” și să primim în continuare frumusețea lui Dumnezeu. Trebuie să alegem să mergem înainte și să lăsăm în urmă lucruri precum amărăciunea, resentimentele și autocompătimirea.

Autocompătimirea este o capcană majoră care ne va ține blocați în durere – înseamnă să ne întoarcem spre interior și să ne autocompătimim atunci când ar trebui să avem compasiune care să curgă din noi către alți oameni.

La fel sunt amărăciunea și resentimentele. Mi-a luat mult timp să trec de punctul de a mă gândi: „Cineva îmi datorează ceva”. Eram necăjită și supărată pentru trecutul meu și am ajuns să-l revendic de la oamenii din jurul meu, încercând să „colectez” de la cei care nu aveau cum să mă răsplătească.

A trebuit să mă hotărăsc să renunț la mânia și resentimentele mele și să am încredere în Dumnezeu că va restaura ceea ce pierdusem. Numai El ar putea îndrepta lucrurile greșite... în felul Lui și în timpul Lui.

Indiferent prin ce ai trecut, oriunde te-ai afla astăzi, durerea nu are ultimul cuvânt în viața ta! Dumnezeu poate lua orice situație și o poate întoarce spre binele Său.

Dacă viața ta este un eșec fragmentat, lasă-L pe Isus să adune bucățile. Fii hotărât să menții o atitudine pozitivă, recunoscătoare, concentrându-te pe binecuvântările lui Dumnezeu și pe lucrurile mărețe pe care El le face în viața ta.

Pe măsură ce faci asta, durerea ta va deveni câștigul altcuiva, nenorocirea ta va deveni mesajul tău, iar lucrurile prin care ai trecut vor ajuta pe altcineva să obțină miracolul său. Vei avea o viață plină de frumusețe, bucurie și recunoștință pentru tot ceea ce a făcut Dumnezeu!

Aprofundează-ți relația cu Dumnezeu în fiecare zi, prin meditațiile zilnice din cartea „Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi”, de Joyce Meyer. E gratuită: https://alfaomega.tv/ao/noutati/20654-gratuit-mai-aproape-de-dumnezeu-cu-fiecare-zi-devotionale-de-joyce-meyer

Despre viața spirituală găsești mai multe materiale aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala

Alte articole de Joyce Meyer: https://alfaomega.tv/joyce-meyer/articole

Ancorat în speranță, uimit de Dumnezeu | de Joyce Meyer

Am fost unul dintre cei mai pesimiști oameni pe care i-am cunoscut. Motto-ul meu era: „Dacă nu mă aștept să se întâmple ceva bun, nu voi fi dezamăgit când nu se va întâmpla.” Dar felul lui Dumnezeu de a vedea lucrurile este exact opusul! El vrea ca noi să ne trăim viețile plini de speranță, așteptându-ne ca El să facă ceva grozav în orice moment.

Ce este speranța? O definiție a speranței este:o așteptare favorabilă și încrezătoare”. Este o atitudine pozitivă și o așteptare fericită, fiind conștienți că se va întâmpla ceva bun.

Speranța adevărată nu este o atitudine vagă, nu înseamnă să așteptăm și să vedem ce se întâmplă, ci înseamnă să credem și să avem încredere că tot ceea ce Dumnezeu a promis, va face. Dumnezeu caută oportunități de a fi bun cu copiii Săi, și vrea ca noi să fim conștienți de asta!

Biblia spune că speranța este ancora sufletului nostru (vezi Evrei 6:19). Când circumstanțele par întunecate și nu avem un răspuns, atunci apare speranța, pentru a ne aminti că noul nostru început este chiar după colț. De exemplu, când se pare că toți ceilalți primesc răspuns la rugăciunile lor, când am obosit și simțim că vrem să renunțăm, speranța este cea care ne întărește inima și ne ajută să ne păstrăm credința în promisiunea lui Dumnezeu.

În 1 Tesaloniceni 5:8, speranța este descrisă ca fiind un coif. Ceea ce credem noi trebuie să fie destul de important. Atitudinea noastră și ceea ce ne așteptăm au de-a face cu ceea ce gândim și spunem.

Te încurajez să preiei controlul asupra gândurilor și cuvintelor tale încă de la prima oră a dimineții. Când te trezești, nu te mulțumi cu gânduri precum: „Ei bine, cred că voi încerca să trec și peste ziua de azi.” În schimb, anticipează lucruri bune de la Dumnezeu. Gândește-te la și declară lucruri precum: „Doamne, Îți mulțumesc pentru această zi! Știu că mă iubești și că ai un plan bun pentru mine astăzi. Despărțit de Tine, nu pot face nimic, dar în Hristos, pot face tot ceea ce trebuie să fac. Cu ajutorul Tău, voi avea o atitudine bună și gânduri pozitive.” Apoi, orice ai aștepta ca Dumnezeu să facă în viața ta, așteaptă-te ca bunătatea Lui să se manifeste pentru tine. Spune: „Azi ar putea fi ziua!”

Este important să ne dăm seama că nu putem trăi după cum ne simțim dacă vrem să avem o viață optimistă, plină de speranță. Când apar sentimentele negative, dacă cedăm și nu le alimentăm, vor muri.

Așadar, nu vă lăsați prinși în capcana așteptării pentru a vă simți plini de speranță; în schimb, decideți să fiți plini de speranță. Când iei o decizie conștientă de a-ți permite să ai doar gânduri optimiste, pline de credință, pe tot parcursul zilei, sentimentele tale vor ajunge, în cele din urmă, în acord cu deciziile tale!

Viața cu Dumnezeu trebuie să fie uimitoare

Cu câțiva ani în urmă L-am întrebat pe Domnul: „De ce nu se mai întâmplă lucruri interesante și speciale în viața mea?” Dumnezeu a vorbit inimii mele și a spus: „Joyce, fac acele lucruri tot timpul. Doar te-ai obișnuit cu ele.”

Dumnezeu vrea ca noi să trăim uimiți de bunătatea Lui în viața noastră, observăm în mod activ lucrurile cu adevărat minunate pe care El le face pentru noi. De ce? Pentru că atunci când trăim uimiți, nu vom rămâne niciodată fără speranță!

În Biblie, povestea lui Avraam este un exemplu minunat despre ceea ce vorbesc. Dumnezeu îl binecuvântase pe Avraam din belșug. Cu toate acestea, el și soția lui, Sara, nu au avut un lucru: un copil. Avram a răspuns: ʽDoamne Dumnezeule, ce-mi vei da? Căci mor [părăsesc lumea aceasta] fără copiiŞi după ce l-a dus afară [la cortul său, în noapte] și i-a zis: ʽUită-te spre cer şi numără stelele, dacă poţi să le numeri.ʼ Apoi i-a zis: ʽAşa va fi [ca număr] sămânţa ta.ʼ” (Geneza 15:2, 5 Biblia Amplificată)

Deși circumstanțele lui Avraam păreau fără speranță, Domnul l-a scos din cortul său pentru a-l uimi și a-i aminti că El poate face imposibilul.

Cred că putem petrece prea mult timp „în cortul nostru”, uitându-ne la propriile noastre probleme. De aceea, Biblia spune: „Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus.”(Evrei 12:2 Versiunea Amplificată).

De fiecare dată când decidem să ne rugăm, să citim Cuvântul lui Dumnezeu sau, pur și simplu, să ne oprim asupra lucrurilor mărețe pe care El le-a făcut pentru noi în trecut, aceasta produce speranță. La fel ca Avraam, în curând începem să ne gândim: Wow, poate Dumnezeu va face asta pentru mine!

Când vremurile sunt grele și te simți descurajat, este timpul să ieși din cort și să vezi ceea ce are Dumnezeu de spus. Când procedezi așa, vei descoperi că El doar așteaptă să te uimească.

Aprofundează-ți relația cu Dumnezeu în fiecare zi, prin meditațiile zilnice din cartea „Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi”, de Joyce Meyer. E gratuită: https://alfaomega.tv/ao/noutati/20654-gratuit-mai-aproape-de-dumnezeu-cu-fiecare-zi-devotionale-de-joyce-meyer

Despre viața spirituală găsești mai multe materiale aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala

Alte articole de Joyce Meyer: https://alfaomega.tv/joyce-meyer/articole

Două lucruri esențiale pentru o viață grozavă! | de Joyce Meyer

Ofer învățătură din Cuvântul lui Dumnezeu de mai bine de 45 de ani. Unul dintre cele mai importante lucruri, care mi-a schimbat viața, este că Dumnezeu are întotdeauna dreptate. Indiferent de ceea ce gândesc eu, cum mă simt sau cum arată circumstanțele, înțelepciunea Lui și felul Său de a face lucrurile sunt întotdeauna răspunsul la problemele mele.

Un mesaj pe care îl vedem peste tot în Biblie este: Fă ceea ce este corect în ochii lui Dumnezeu și vei avea o viață de care să te bucuri și care merită trăită. Nu asculta de Dumnezeu și vei avea o viață nefericită. Calitatea vieții nu este determinată de lucrurile care ni se întâmplă. Modul în care alegem să reacționăm în fața acestor lucruri este ceea ce contează cu adevărat. Încrederea în Dumnezeu este lucrul esențial pentru a face alegeri corecte, ajutându-ne să avem viața pe care El o dorește pentru noi.

Trebuie să alegem să avem încredere în Dumnezeu. Adevărul este că Dumnezeu este Singurul în care putem avea încredere că va avea grijă de noi și va face ceea ce este mai bine pentru noi, în orice moment, în orice situație.

Poate te gândești: „Ei bine, eu am avut încredere în Dumnezeu, dar El nu a avut grijă de mine”. Înțeleg cum te simți, pentru că și eu am trecut prin lucruri grele, și nu am obținut ceea ce îmi doream, la timpul și în modul în care vroiam. Întrebarea mea pentru tine este: ai avut încredere că Dumnezeu îți va da ceea ce ai vrut tu, sau ceea ce El a vrut să-ți dea, la timpul și în felul Său?

Nu vom fi fericiți dacă facem ce vrem și nici dacă lucrurile se vor întâmpla în modul dorit de noi. A fi egoist și centrat pe sine este, de fapt, un mod jalnic de a trăi. Avem nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu pentru că, pe măsură ce îl studiem și medităm la el, mintea ni se reînnoiește, și astfel ajungem să gândim așa cum gândește El. De asemenea, ne ajută să ne aliniem dorințele cu voia lui Dumnezeu, astfel încât să vrem să împlinim voia Lui.


Scopul lui Dumnezeu în situația ta | Vieți în lumină 5.21, cu Viorica Ionac

Viorica Ionac a trecut printr-o moarte clinică și în cadrul acestui interviu împărtășește cu noi ce a experimentat în acele momente. De asemenea, Viorica ne încurajează ca indifernt de situația în care suntem să căutăm să fim o binecuvântare pentru aproapele nostru.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.